Loading...
Om 2019-09-21T12:22:44+00:00

Vores historie og baggrund

Vores terracotta kommer fra den italienske producent Manetti Gusmano & Figli.
Manettei Gusmano & Figli havde 150 års jubilæum i oktober 2018 og har gennem tiderne produktudviklet således, at vi i dag kan tilbyde et meget stærkt produkt i mange smukke varianter.

Historien

I otte generationer har Manetti Gusmano & Figli udviklet og produceret terracotta. Manetti Gusmano & Figli  holder til i Ferrone ved byen Impruneta midt i Chianti området.

Den traditionelle produktion af terracotta går her flere hundrede år tilbage. Selve produktionen er håndværksmæssigt meget traditionel, men selve leret og behandlingen af det (måden man brænder det på), resulterer i en ekstraordinær god kvalitet. Det skyldes, at jorden i Chianti området er gjort af en speciel kompakt ler, Galestro-ler, som skaber de specielle kvaliteter. Galestro leren har meget få lufthuller, som er dét, der normalt gør terracotta porøs. På grund af denne ler kan Manetti Gusmano & Figli producere denne helt unikke terracotta, som fx også tåler frost.

Hele verden og København

Manetti Gusmano & Figli har brændt og leveret fliser til projekter i hele verden.
Uffizi-museet i Firenze, Hollywood-biografmuseet i Los Angeles og flere steder i Miami-lufthavnen vidner lidt om den mangfoldighed og alsidighed, der findes i de forskellige løsninger, der tilbydes af Manetti. Derudover er Manetti den officielle leverandør af fliser anvendt til kulturelle restaureringer som fx de otte ”sejl” på Brunelleschi’s Dome i Firenze. I Italien er der meget prestige i netop den type projekter.

I København har vi i 2018 åbnet vores forretning på Sølvgade, hvor vi viser udvalg af de mange muligheder, som Manetti Gusmano & Figli kan producere. I Danmark har vi primært fokus på de smukke gulve, som man får fra terracotta – brændte røde og brune nuancer.