Køkkenet er hjemmets arnested. Det er her vi opholder os. Børnene laver lektier, medens der bages og kokkereres, altsammen omkring den store køkkenø. Selvfølgelig skal køkkenet have de allersmukkeste fliser, både på gulv og væg.

Fra samtalekøkken til mad-værksted

Det er skønt at køkkenet har genvundet sin status som kreativ arbejdsplads, og at der igen er fokus på at gøre køkkenet til et lunt og hyggeligt sted at opholde sig og ikke blot et statussymbol. Det er nemt at fremme stemningen med et gulv i vidunderlige organiske terracotta gulvklinker i bløde afstemte røde, brune og sorte farver. Tilsæt krydderi i form af håndlavede marokkanske fliser til væg med smukke changerende glasurer.

Lyse eller mørke farver?

Når du skal vælge form og farve på dine køkkenfliser, kan vi hjælpe.

Lyse farver giver ofte et mere åbent og indbydende indtryk. Er dine køkken-kabinetter mørke, kan det være en god idé at vælge en lysere farve. Omvendt kan du med f.eks. sorte, antracitgrå eller mørkegrønne fliser skabe en huleagtig og mere hyggelig, intim stemning. Men husk blot, at det stiller krav til dit valg af belysning.

Mosaik fliser i køkken

Et hvidt eller farve-neutralt køkken kan gøres interessant med en smuk mosaik flise, der changerer i afstemte farver. Du kan male væggene – eller bare en enkelt væg – i en farvetone, der matcher en af farverne i din mosaik.

Har du ingen overskabe, så sæt fliser eller mosaik på hele væggen op til loftet. Det giver en dramatisk effekt og dine køkkenfliser kommer til deres fulde ret.

Sildeben og fliser på højkant

Her kan du arbejde med sildebensmønster, som ofte kræver mere plads for at have den ønskede effekt. Eller prøv at arbejde med et aflangt fliseformat. Sæt fliserne i lige rækker på højkant, og lad bare indtrykket være rustikt.
Se f.eks. vores aflange Marokkanske Bejmat fliser.