Marokkansk flise arbejder

Marokkanske fliser er Zellige og Bejmats. Har du besøgt Marokko kender du sikkert de særegne fliser og mosaikker med glasurer, der funkler som juveler i gadebilledet. Fliserne hedder Zellige og Bejmats og kendetegner Marokkos arkitektur og stolte håndværkstradition.

Variation i farver og struktur

Både zellige og bejmats er mejslet i hånden, hvilket skaber den variation, som er en del af flisernes særlige kendetegn. Begge fliser kan fås i glaseret og uglaseret udgave og benyttes både i bad og køkken i nutidens boliger.

Glasurfarverne varierer fra flise til flise og sker som følge af de gamle glasurmetoder og selve råmaterialet.

Man aner den varme marokkanske ler gennem zelligen’s glasur, som skaber en legende skygge og struktur.

Det samme udtryk ser man hos den neutrale uglaserede zellige. Zellige fliser har derfor altid en autentisk og originalt ufuldkommenhed.

Indret dit hjem med zellige fliser

Vi har taget zellige og bejmat fliserne til os i måden vi udtrykker vores personlige stil i vores bolig. Vælger du at tilføre din væg eller gulv de marokkanske flisers magi anbefaler vi, at bestillingen kommer fra samme batch, så variationen fremstår naturlig og balanceret i nuanceforskellen.

Zellige til køkken og bad

Både Zellige og Bejmatfliser udtrykker en neutral skønhed, hvis autenticitet matcher til både det moderne rustikke køkken og den monokrome, enkle indretningsstil.

Både glaseret og uglaserede tåler vand. Flisen overfladebehandles og mættes og bliver dermed gjort klar til brug.