Sekskantede fliser i varme terracotta-farver bringer associationer frem hos os om skønne gulve i gamle franske herregårde og slotte. Brug sekskantede fliser til at skabe denne stemning, eller brug den i mere minimalistiske interiører for en rustik og varm detalje.

Geometrisk form

Både på væg og i gulv kan du bruge sekskanten til at skabe spændende geometriske udtryk. Lige velegnet på badeværelset, i køkkenet og i entréen. Som udendørs flise er sekskanten helt oplagt med helt andre muligheder for at følge havens organiske former end både kvadrater og rektangler.

Sekskantede fliser i bløde farver eller stærke kontraster

Brug sekskantede fliser i bløde, neutrale farver, som f.eks. fløde, honning, lys grå eller pastel rosa for at skabe et eksklusivt, men alligevel spændende look. Eller brug fliserne i stærkere og mere varierende farvenuancer for at skabe dramatiske effekter på små arealer. Har du f.eks. et lille gangareal eller en lille balkon, der trænger til en kærlig hånd, kan du med fordel udfolde alle dine kreative evner her.

Organiske former

Du kan også eksperimentere med sekskantens form i f.eks. køkken splashbacks. Brug den naturlige form til afslutning af dit flisestykke. Der er Ingen nødvendig grund til at skære sig til lige linier, og samtidig kan du eksperimentere lidt med materialer og overfladestruktur. Tænk evt. en levende terracotta-flise ind på din væg

Inspiration fra honningbien giver mindre fuge

Vidste du, at honningbierne bygger perfekte sekskanter til opbevaring af honning i deres bistader? Sekskanten er den geometriske form, som har den mindste omkreds i forhold til areal, og derfor kan bierne spare på voksen, som bruges til opbygning af cellerne. Du vil på samme måde få mindre fuge i dit fliseareal ved brug af sekskanten.